Spirituele Tattoos & Healing

Duizenden jaren geleden hadden onze voorouders van nature een diepe connectie met de kosmos, de natuur en de spirit wereld, die je ook terug kunt zien in hun kunst, symbolen, verhalen en tattoos. Hun hechte relatie met de spirit wereld was een echte, pure en authentieke verbinding die nu nog maar door relatief weinig mensen in stand wordt gehouden. Zij wisten dat er een mystieke verbinding bestond tussen symbolen en kunst en een nog diepere magie in het creeeren en dragen van tatoeages. Tattoos vertellen verhalen, helen en bekrachtigen de drager.

Tattoos waren, en zijn nog steeds, krachtige symbolen die de cryptische taal van de ziel spreken. Wanneer je besluit een tatoeage te laten zetten neem je deel aan een krachtig ritueel dat jouw innerlijke paden naar zelfbewustzijn opent. Met de naald ga je namelijk niet alleen alleen door de huid, maar ook de aura en het emotionele, cellulaire geheugen heen. Je draagt een tatoeage dus niet alleen op de huid, maar je belichaamt hem ook echt. Daarbij wordt, doordat je met de naald deze gebieden als het ware ‘opent’, dit geheugen geactiveerd waardoor je de opgeslagen energie in het moment kunt loslaten. Dit betekent dat je tijdens het tattoo proces bepaalde gedachten en gevoelens kunt ervaren die je misschien al lang geleden hebt weggestopt, maar die je nog wel als een last met je meedraagt.

Het laten plaatsen van een tatoeage is een ultieme kans om de diepte in te duiken van jouw innerlijke wereld. De meeste mensen die een tattoo laten zetten blijven op een oppervlakkig niveau van ervaren. Terwijl je in deze staat bent observeer je jouw pijn, je laat je angst voor de pijn los en houdt deze onder controle. Het is koud en onverschillig. Het is helemaal ok als je op dit niveau wil blijven en jezelf wil afleiden met je telefoon, maar je kunt veel dieper gaan en meer uit je sessie halen.

Een niveau dieper gaat het om het verwerken van gevoelens en emoties die naar boven komen wanneer de naald jouw lichtlichaam en cellulair geheugen opent. Op dit niveau ervaar je jouw angst en kwetsbaarheid en ben je in staat om oude overtuigingen en pijnlijke emoties die jou niet meer dienen los te laten wanneer je hiervoor open staat.

Op het diepste niveau wordt het grotere plaatje duidelijk. De connectie tussen de fysieke pijn die je ervaart en de gedachten en gevoelens die naar boven komen tijdens het tattoo proces worden zichtbaar en je zult je realiseren dat om hiervan echt te helen er maar een manier is: observeren, je er aan overgeven en de totale controle loslaten. Het heeft geen zin om je te verzetten, daarmee houd je die pijn alleen maar vast. Op dit niveau mag je jouw beslissing maken. Ga je verzwelgen in de pijn of ga je een betere toekomst voor jezelf creeeren? Ben je in staat om de lessen te zien die je gepresenteerd worden en het medicijn tot je te nemen?

Plaatsing en ontwerp
Een tatoeage kan een diep, innerlijk verlangen zijn van jouw geest om iets aan de buitenkant te laten zien, maar het kan ook zijn dat jouw bewustzijn vraagt om een toevoeging. Een eigenschap of kracht die je zelf niet bezit, maar die je via de gekozen afbeelding wel kunt belichamen. De plaatsing en keuze van ontwerp van je tatoeage is dan ook van grote invloed. Om een voorbeeld te noemen, op je rug tussen je schouderbladen is de plek waar we angst en woede in energetische vorm bewaren. Heb je dus vaak en veel last van de spieren die daar zitten, dan draag je dus werkelijk een grote last met je mee. Om dit te helen en terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm kun je dan kiezen voor een afbeelding die dat representeert. Een mandala of abstract ontwerp bijvoorbeeld of een polynesisch design met patronen die heling en voor jou belangrijke elementen bevat. Ook kun je kiezen voor een design met bloemen (ook bloemen dragen hun eigen vibratie en betekenis) of een mooi ornamentaal ontwerp wat jouw persoonlijkheid en essentie weerspiegelt. Je rug staat ook in verbinding met het verleden en vorige levens, een tattoo laten zetten op deze plek kan dus ook symbolisch zijn voor het bewust achter laten van je verleden en een nieuwe intentie meenemen naar de toekomst. Je kunt je dan ook voorstellen dat wanneer je kiest voor een afbeelding met bijvoorbeeld schedels en horror, dat je dan juist die opgeslagen angst en woede belichaamt en naar buiten brengt. As within, as without.

Door de jaren heen heb ik behoorlijk wat ervaring opgedaan op het gebied van healing met tatoeages en ik heb ook een tijdje ontwerpen gechanneld. Hier ben ik zeer recentelijk mee gestopt omdat ik tot het inzicht ben gekomen dat het zo zou kunnen zijn, dat datgene wat ik doorkrijg via jouw hogere zelf wanneer ik ga channelen, op de een of andere manier beinvloed wordt door de wat meer duistere krachten die ook binnen deze matrix aanwezig zijn. Zeker in deze energetisch zeer turbulente tijd vindt er veel ruis plaats. Wat er dan dus toe kan leiden dat er een ontwerp gemaakt wordt wat jou juist in disbalans brengt in plaats van dat het heling brengt. Gelukkig bezit ik zelf over een sterk en betrouwbaar innerlijk kompas wat er voor zorgt dat ik geen enkele tattoo zet die niet goed voelt voor mij om te zetten. Vaak wordt dit tijdens de tekenafspraak al wel duidelijk of voel ik het al wel aan zodra iemand mij mailt, maar het kan soms voorkomen dat ik dit een paar dagen voor de tattoo afspraak pas zo voel of op de dag zelf. Ik volg dit gevoel altijd en hoewel het op het moment zelf vervelend kan zijn om te horen, krijg ik vrijwel altijd achteraf de terugkoppeling dat mensen me dankbaar zijn dat ik de tatoeage niet heb gezet.

Meer weten? Stuur voor meer info een mailtje naar mail@lunenoiretattoos.com of neem contact op middels het contactformulier.