Nazorg

Nazorg

Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van een gloednieuwe tatoeage en nu is het zaak dat je deze super goed verzorgt want de eerste paar dagen na het zetten van je tattoo zijn cruciaal voor een mooie genezing. Je kunt je verse tattoo dan ook als beste als volgt verzorgen:

Houd je tatoeage zo veel mogelijk schoon en droog. Uiteraard kun je wel gewoon douchen, maar dep de tatoeage na afloop voorzichtig droog met een zachte doek. Indien gewenst kun je de tatoeage wassen met uni cura antibacteriele zeep.

Gebruik de eerste 48 uur folie om je tatoeage te beschermen tegen wrijving van kleding, en om te voorkomen dat je verse tattoo aan je kleding vast gaat plakken. Hierdoor ontstaan er korsten en dat is zonde van je tatoeage. Ook tijdens de nacht is het belangrijk om je tattoo in te wikkelen met folie. Gebruik tijdens deze 48 uur nog geen bepanthen of andere smeersels, zo verstik je juist de huid en dat is niet de bedoeling.

Gebruik GEEN uierzalf, purol of vaseline voor de verzorging van je tattoo. Deze middelen verstikken de wond en vertragen het genezingsproces. Wel kun je bepanthen, calendula zalf of andere producten speciaal bedoeld voor de verzorging van tatoeages gebruiken.

Nadat je 48 uur de folie hebt gedragen (vergeet het niet elke 3 a 4 uur even te verversen!) kun je beginnen met het verzorgen van de huid met bepanthen of calendula zalf. Let op dat je de zalf aanschaft en niet de creme! Je wilt juist dat de huid wat vettig is zodat de tatoeage minder trekkerig aanvoelt.

Draag gedurende de eerste week na het zetten van je tattoo geen strakke kleding. Pas als de tatoeage helemaal verveld is kun je weer strakke kleding dragen.

Houd ten alle tijde je verse tattoo uit de zon! Je wilt echt niet dat de huid op die plek verbrandt want dat gaat echt ten koste van de kwaliteit van je tatoeage. Tot twee weken na het zetten van de tattoo uit het directe zonlicht blijven (mocht het zomer zijn en je wil toch naar buiten, zorg dan dat je de tattoo goed bedekt houdt met kleding). Is je tattoo genezen? Maak dan gebruik van een goede zonnebrandcreme, liefst een met zo min mogelijk chemicalien er in om de kleuren van je tattoo te beschermen en minimaal factor 30.

Zwemmen kun je beter ook de eerste twee weken na het zetten van je tatoeage niet doen, net als naar de sauna gaan. De huid is dan nog erg dun en raakt, zeker als deze warm en nat wordt, gemakkelijk beschadigd. Kijk hier dus goed mee uit.

Het duurt gemiddeld zes weken voordat een tatoeage in zijn geheel goed genezen is.

Is het nodig om de tatoeage bij te werken? Dit kan vanaf 6 weken na het plaatsen van de tatoo en wij doen dit eenmaal kosteloos.

Neem in geval van extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, overmatig wondvocht, kleurverandering of chronische pijn direct contact op met de huisarts.