Iris Susanna

Iris Susanna - Lune Noire Private Tattoo Studio Oosterbeek Arnhem

Iris Susanna

Mijn naam is Iris Susanna, tattoo artiest en eigenaresse van Lune Noire Tattoos & Boutique. Lune Noire is een custom prive tattoo studio in Oosterbeek, ongeveer 10 minuten vanaf Arnhem Centraal.

Ik ben opgegroeid in Renkum, en al vanaf ik 15 jaar oud was wist ik dat ik tattoo artiest wilde worden. Dat was ook de leeftijd waarop ik mijn eerste tatoeage kreeg van mijn toenmalige vriendje. Toen al ontwierp ik kleine tribal tattoos die hij dan ook bij mensen plaatste. Pas na een heleboel omzwervingen en andere ervaringen ben ik in de gelegenheid gekomen om er zelf ook echt mee aan de slag te gaan.

Zo ben ik na mijn schoolperiode direct gaan werken in verschillende kantoorfuncties als officemanager, functioneel applicatiebeheerder en in de marketing & communicatie. Toen de crisis in onze branche hard toesloeg en ik samen met een boel anderen het bedrijf moest verlaten, ben ik voor lange tijd op reis gegaan. In die periode ben ik veel in contact gekomen met verschillende tattoo artiesten in het buitenland, en zo ook met Jeremy Lo van Monkey Tattoo Studio in Kuching, Borneo. Dit was in 2010. Na thuiskomst ben ik fotografie gaan studeren aan de kunstacademie in Utrecht (HKU).

Een jaar later kwam Jeremy naar Nederland, en toen heeft hij me een apprenticeship aangeboden in zijn studio in Borneo. Hier ben ik meerdere malen voor langere tijd naartoe gereisd om daar te werken, maar ook om conventies en guestspots te doen. Zo heb ik o.a. ook gewerkt in Thailand, de Filipijnen, Cambodja en Nieuw Zeeland. Tussendoor was ik in Nederland bij verschillende studio’s te vinden. In 2016 ben ik trotse mama geworden van een prachtige dochter genaamd Luna.

Anno 2018 is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carriere en dus heb ik besloten om mijn eigen studio te openen. Mijn doel is om samen met mijn klanten de mooiste tatoeages te ontwerpen en te zetten in een ontspannen sfeer. Het belangrijkste voor mij is dat de klant een prettige ervaring heeft en naar huis gaat met een stuk waar hij of zij enorm trots op is en die bijdraagt aan een positieve ervaring van het eigen zelf. Als ik die glimlach zie zodra iemand zijn of haar verse tattoo in de spiegel bekijkt, dan maakt mij dat gelukkig.

Voor een impressie van mijn werk; neem een kijkje in mijn tattoo portfolio.