Werkwijze

Werkwijze Lune Noire

Lune Noire is een prive tattoo studio. Dit houdt in dat er alleen op afspraak wordt getatooëerd.

Consult

Wanneer je een idee hebt voor een tatoeage en je wil graag weten wat er mogelijk is, dan kun je een tekenafspraak inplannen. Tijdens deze afspraak bespreken we dan wat je precies voor ogen hebt, wat je wensen zijn en hoe dat er op jouw lichaam uit komt te zien. En natuurlijk wat de kosten ongeveer zullen worden. Het is handig als je tijdens deze afspraak wat beeldmateriaal meeneemt (digitaal of analoog) om jouw verhaal te ondersteunen. Ik vind het belangrijk om een goed beeld te krijgen van wie je bent, wat je bezig houdt en wat jouw wensen zijn omtrent jouw tatoeage. Op die manier kan het ontwerp het beste worden afgestemd op jouw lichaam en persoonlijkheid.

Aanbetaling

Bij het inplannen van de tattoo afspraak vraag ik een contante aanbetaling van een bedrag tussen de 50 en 150 euro, afhankelijk van hoeveel tijd er voor je word gereserveerd. Deze aanbetaling wordt verrekend met de totaalprijs van de tatoeage. In geval van meerdere sessies gebeurt dit tijdens de laatste sessie.

Tattoo ontwerp

Het ontwerp voor je tatoeage heb ik 1 a 2 dagen voor aanvang van de tatoo afspraak klaar en ik zal deze dan naar je mailen zodat je er naar kunt kijken.  Mochten er enkele kleine aanpassingen gedaan moeten worden dan is dat geen probleem, maar mocht je een compleet nieuw/ander ontwerp willen dan word daar wel een vergoeding voor gevraagd. Het maken van een ontwerp neemt namelijk vaak een aantal uren en soms zelfs dagen in beslag. In overleg kan ik er ook voor zorgen dat het onwerp eerder klaar ligt wanneer je meer tijd nodig hebt om het ontwerp te bekijken, maar geef dit dan even aan tijdens je tekenafspraak.

Tattoo afspraak

Zorg dat je voor aanvang van je afspraak goed bent uitgerust, en dat je goed hebt gegeten. Ook is het misschien handig om iets te eten mee te nemen voor in de pauze tussendoor. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om makkelijk zittende kleding aan te trekken, waarbij het niet erg is als er eventueel wat inkt op komt.

Als je naar de studio komt dan ligt daar het ontwerp voor je klaar. We bekijken dan samen wat het formaat moet worden en hoe de plaatsing wordt. Als we allebei tevreden zijn dan kunnen we het ontwerp gaan stencilen, of ik ga freehand aan de slag, net wat we hebben afgesproken.

Het is prima als je iemand mee wil nemen tijdens de tattoo sessie maar overleg het altijd wel even zodat ik ook op de hoogte ben. Het is niet fijn als je een hele posse mensen meeneemt naar je afspraak.

Tarieven

Voor kleine stukken die in een keer gezet kunnen worden hanteer ik een uurprijs van € 150,00 per uur voor de totale tattoo afspraak, dus vanaf het moment dat we het stencil gaan opplakken totdat je tatoeage klaar is. Voor grotere stukken die meer aandacht vereisen en dus ook meerdere sessies nodig hebben hanteer ik een vaste dagprijs.

Het minimale tarief voor een tatoeage (ongeacht het formaat) bedraagt €150,-

Benieuwd naar wat jouw tattoo gaat kosten? Maak hier een vrijblijvende tekenafspraak.

Prijsindicatie

Tijdens de tekenafspraak zal ik een indicatie geven van wat de kosten voor jouw droomtatoeage zullen worden op basis van het aantal uur dat ik er voor nodig denk te hebben. Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat de uiteindelijke prijs voor jouw tatoeage hoger of lager uitvalt dan de indicatie die ik heb gegeven. Denk hierbij aan omstandigheden als:

 • De uiteindelijke tatoeage is groter of kleiner dan we in eerste instantie hebben besproken.
 • De huid is wat lastiger te bewerken dan normaal.
 • Het plan voor de uitwerking van de tatoeage (dotwork, shading, kleur etc.) wordt tussentijds gewijzigd waardoor we meer of minder tijd nodig hebben.
 • Je hebt vaker behoefte aan een break, buiten de reguliere break(s) om.

Verzetten/annuleren tattoo afspraak

Aanbetalingen zijn non-refundable, dat betekent dat wanneer je een aanbetaling hebt gedaan en er is een tattoo afspraak ingepland, je deze aanbetaling niet terug krijgt wanneer je de afspraak om wat voor reden dan ook annuleert. Het is tot 7 dagen voor aanvang van je tattoo afspraak wel mogelijk om je afspraak kosteloos te verzetten. Mail je binnen 7 dagen voor aanvang van de tattoo afspraak, dan vervalt je aanbetaling.

Huisregels

 • Onder de 18 alleen toegang onder begeleiding van ouder of voogd.
 • Het invullen en ondertekenen van een toestemmingsformulier is onderdeel van het proces.
 • Je bent niet onder invloed van drugs of alcohol tijdens je tattoo afspraak.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan binnen de studio.
 • Geen kleine kinderen meenemen tijdens tattoo sessies.
 • Niet bellen, eten of roken wanneer je in de stoel zit.
 • Het is ook niet prettig wanneer je de hele tijd met je telefoon bezig bent tijdens het tatooëeren, ongemerkt beweeg je hierdoor namelijk best veel.
 • Tatoeages worden eenmaal kosteloos bijgewerkt. Dit kan vanaf 6 weken na het plaatsen van de tattoo.
  Kleine tattoos op oren, handen, polsen, vingers, voeten, enkels en ellebogen vallen niet onder de garantie. Wil je deze tatoeages toch laten bijwerken dan brengen wij hiervoor 50 euro onkosten in rekening.
 • Het verzorgen van je tatoeage is je eigen verantwoordelijkheid. Ik ben niet aansprakelijk voor de schade die ontstaat n.a.v. een ontsteking als gevolg van slechte verzorging. Je krijgt nazorginstructies van mij mee, als je die naleeft kan er weinig mis gaan.
 • Als je zwanger bent is het niet mogelijk om een tatoeage te laten zetten.
 • Ook als je HIV of Hepatitis B hebt kan ik je helaas niet helpen.
 • Vraag, voordat je foto’s wilt maken binnen de studio, altijd even of dat ok is.
 • Je kunt alleen contant betalen, er is geen pinautomaat aanwezig in de studio.
 • Zorg dat je voor aanvang van je tattoo sessie voldoende geld op zak hebt, zodat je niet nog hoeft te pinnen na afloop.

Lune Noire heeft in februari 2018 een vergunning gekregen van de GGD en staat daarom ook geregistreerd op de website van het RIVM: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio